Tuesday, December 24, 2013

PENYAKIT JANTUNG PEMBUNUH NO. 1 DI MALAYSIA

Penyakit Jantung merupakan pembunuh No.1 di Malaysia

As-Salam kawan2 agak lama jugak cuteummi tak update blog ni..pagi ni memang dah pasang niat dari semalam lagi mesti kene update jugak blog cuteummi ni..dengan izin-Nya Alhamdulilah berjaya jugak nak terbitkan entry tentang kesihatan jantung.. kenapa ye cuteummi pilih entry ni sebab penyakit jantung sekarang merupakan pembunuh no.1 di Malaysia..

Hampir 90% pesakit jantung meningal dlm tempoh sebulan hanya 10% shj kembali sihat

Menurut kajian Unit Kardiologi Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) yang dijalankan Perunding Kardiologi PPUM, Dr. Ahmad SyadiMahmoos Zuhdi, 20 peratus pesakit jantung terdiri daripada mereka yang berumur 40 tahun ke bawah.

Di Malaysia terdapat seramai 141 orang menghidap penyakit jantung koronari bagi setiap 100,000 orang setiap tahun iaitu bersamaan 38,000 kes baru setiap tahun.

Terdapat beberapa simptom jika seseorang itu diserang sakit jantung, antaranya ialah:


  • Rasa tidak selesa pada dada. Pesakit seolah-olah merasakan ada sesuatu yang menekan.
  • Rasa sakit ini kemudiannya menular ke leher seolah-olah ada sesuatu yang mencekik.
  • Rasa lenguh pada lengan terutama ketika bekerja atau melakukan sesuatu aktiviti, bagaimanapun rasa lenguh ini akan hilang apabila pesakit berehat
  • Sukar bernafas seolah-olah ada sesuatu yang menikam pada dada
  • Pedih perut iaitu seperti ada angin atau menghidap gastrik.
  • Kepala berpusing
  • Badan lemah serta berpeluh sejuk.



Dr. Zul Hilmi menasihatkan agar mereka yang mempunyai simptom-simptom tersebut supaya tidak membiarkan sehingga ke peringkat yang serius.
“Hampir sebahagian besar pesakit tidak mengendahkan simptom-simptom tersebut dengan alasan ia tidak serius. Apa yang perlu, jika anda mengalami simptom tadi, lakukan pemeriksaan kesihatan segera,” jelasnya.
Bagaimanapun, sikap tersebut merugikan kerana rawatan yang diberikan bergantung kepada tahap serius penyakit yang dihidapi.




© Utusan Melayu (M) Bhd 
© Utusan Melayu (M) Bhd 

JOM CEGAH SEBELUM TERLAMBAT

Majoriti pakar kesihatan mencadangkan gejala ini boleh dicegah dengan mengamalkan

  • gaya hidup sihat seperti diet seimbang
  • senaman secara teratur
  • tidak merokok
  • miliki berat badan ideal 
  • serta mengambil suplemen yang berkualiti, 





MEMPERKENALKAN CoQHealth Plus (Coenzymse Q10) dari SHAKLEE merupakan salah satu daripada suplemen kesihatan yang amat penting untuk kesihatan jantung, Darah Tinggi & Kencing Manis 




selain melindungi jantung kandungannya kaya dengan Vit E dan ekstrak Teh Hijau



CoQ10 Health Shaklee mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 ditambah dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau yang direka untuk penguraian dan serapan maksimum.
jantung sihat



KEBAIKAN CoQ10


Membantu hasilkan tenaga bagi jantung

  • Jantung yang kuat dapat memastikan darah dipam dengan lancar ke suluruh anggota badan.

Melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL 


  • LDL adalah kolestrol jahat. Jumlah LDL yang tinggi akan menyebabkan masalah kesihatan yang serius terhadap sistem kardiovaskular. Kolestrol ini menyebabkan pembentukan plak di dalam saluran darah dan jika saluran darah semakin sempit ini akan menyebabkan serangan jantung atau strok. 

Meningkatkan peredaran darah

  • Apabila jantung mempunyai tenaga mencukupi, darah dapat dipam ke seluruh badan dengan lancar. Hasilnya, semua organ di dalam tubuh kita mendapat oksigen mencukupi.

Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah

  • Apabila jantung mempunyai tenaga mencukupi, darah dapat dipam ke seluruh badan dengan lancar.


SELAIN itu CoQ10, CoQHealth Shaklee juga mempunyai Khasiat serta kelebihan berikut:-
 

  1.  Mencantikkan kulit
  2.  Meningkatkan kesuburan
  3.  Menggalakkan tekanan darah normal
  4.  Melawan keletihan
  5.  Meningkatkan tahap tenaga dan stamina
  6.  Meningkatkan fungsi otak
  7.  Membantu organ lain mengekalkan fungsi optimum
  8.  Membantu dalam rawatan kanser

TESTIMONI




Assalamualaikum. ..

Bila duk bc testimoni org br terigt nk share..

Ni ayh saya akhir thn lps kena attack kali ke 3..tau sakit pe??? Kalau org medical dgr seme geleng kepala sbb ayh sy ni pesakit Triple A. Asyik kuar msk spital sampai hospital pun dh reject sbb dh xde treatmnt yg nk dibuat.Nk opprate hosp ckp 80 / 20 sbb dh 70thn. Kt spital dh bg ubt thn skt yg plg kuat sampai lalok la kt org merapu ckp sekali mn xnye bg muffin(dadah yg plg kuat utk thn skt).
Dipndekkn cite ayh sy discharge hmpir 3 -4 minggu jgk xbermaya..
Lps tu dgn izin allah mgilhamkn sy utk cuba bg omega + ostematrix utk lawaskn pembuangan najis lps tu sy tmbh Coqhealth sbb sy bc bgus utk alteri yg tersumbat..kini dh hampir 4bln ayh teruskn mkn alhamdulillah dgn izin allah dh blh drive sendiri n dan blh main ngan cucu2 kembali mcm biasa walaupun blum pulih 100%..yg lucunye berita terbaru doc minta utk opprate blk sbb nmpk ayh dh sihat emm mane mau dh nk opprate sbb dulu doc pun dh reject.
Syukur sgt dgn izin allah pertemukan sy dgn SHAKLEE. 


Di harap artikel kali ini dapat memberi manfaat kepada anda.. di akhir entry ini dari cuteummi "SAYANGILAH JANTUNG ANDA" 

Berminat untuk dapatkan suplemen hebat ini, jangan ragu dan bimbang ianya mendapat kelulusan KKM dan di sahkan HALAL. Harga istimewa menanti anda..

Buatlah keputusan yang bijak untuk dapatkan supplement hebat ini, Inn Syiah Allah dengan Izin-Nya melindungi kita dari penyakit 3 serangkai ini (Jantung,Darah Tinggi, Kencing Manis)
Hubungi/ WhatsApp
017-6769231
Hidayah



Friday, November 29, 2013

Sakit Sendi Lutut Apa Puncanya?


set sendi dan tulang shaklee

Assalamulaikum..
Anda biasa tak rasa sakit pada sendi-sendi tulang terutama pada bahagian bawah anggota tubuh iaitu kaki dan lutut..atau rasa kebas bila duduk/bersila  lama..ATAU tak tahan sejuk terutama pada waktu malam kaki jadi ‘krem’ atau ada rasa semut2 betul ke.. sorry tak pasti Bahasa sintifiknye tapi saya percaya anda ada alami situasi inikan..Bagi kita yang berusia 20-40an ianya bukan masalah BETUL tak.. Tapi macam mana agaknya kalo  ianya terjadi pada ibu bapa kita mesti kekerapan terjadi  lebih tinggi dan akan menjadi lebih teruk lagi bila menggangu aktiviti harian mereka serta mengundang sakit yang berlebihan

Paling membimbangkan jika sudah sampai satu tahap di mana mengalami sakit sendi yang di panggil osteoarthritis


set sendi dan tulang sheklee

Tanda-tanda dan gejala

  1. Sakit sendi  pada kaki terutama semasa dan selepas aktiviti.
  2. Bengkak di bahagian sendi  lutut
  3. Kekerasan sendi.
  4. Sakit di sekitar sendi.
  5. Deformiti.
  6. Ada bunyi “Krepitus” semasa pergerakan
  7. Otot mengecil pada (Otot peha).
  8. Pergerakan sendi dan fungsi menjadi terhad serta kurang upaya.
  9. sukar melakukan tugasan tertentu.
  10. sakit bertambah teruk apabila pergerakan berlebihan.


Faktor-faktor risiko osteoarthritis

  1. Peningkatan umur
  2. Kegemukan :di kedua - dua sendi lutut
  3. Keturunan
  4. Pergerakan yang keterlaluan.
  5. Kecederaan sendi yang teruk
  6. Koyak pada bahagian meniscus.
  7. kerosakan pada ligamen
  8. dikalangan pekerja.
  9. di kalangan petani.


Pemeriksaan dan Diagnosis

Biasanya, diagnosis dibuat secara klinikal dan berdasarkan daripada aduan pesakit. Doktor akan cuba memastikan sakit tersebut bukan daripada diagnosis penyakit yang lain
Kemudiannya, X-Ray akan dilakukan untuk melihat sama ada rawan menjadi semakin nipis atau tidak. X-Ray juga penting sekiranya anda memerlukan pembedahan penukaran sendi otot.

Rawatan Osteoartritis

Terapi Ubatan

  •  Jenis-jenis terapi ubatan

  1. Ubat makan
  2. Suntikan dalam sendi
  3. Ubat sapu

Lain-lain

  • pembedahan
  • Fisioterapi

Fisioterapi perlu dimulakan secepat mungkin untuk memperbaiki pergerakan sendi. meningkatkan kekuatan otot, mengurangkan kesakitan dan mencegah hilang upaya yang berlarutan.
Semua pesakit perlu mengambil bahagian didalam program senaman untuk menggerakan sendi-sendi dan menguatkan otot-otot sekelilingnya.


Jika anda berminat untuk mencuba rawatan alternatif lain iaitu dengan mengambil makanan tambahan seperti supplement kesihatan shaklee yang terdiri daripada set kesihatan sendi.. di bawah ada di terangkan khasiat setiap supplement dan tak perlu bimbang ianya di jamin selamat kerana telah mendapat kelulusan KKM hanya perlu mendapatkan pandangan doktor anda sahaja sama ada sesuai atau tidak mengikut tahap kesihatan masing-masing..
set sendi dan tulang shaklee

TESTIMONI:



Assalamualaikum wbt...
Saya just nak share testimoni ayah mertua saya. Selama ni abah selalu mengadu sakit2 lutut, sakit2 sendi kaki. Dia memang dah selalu amalkan supplemen yang dia beli sendiri dari farmasi. Dia cakap ada jugak la kesan, tapi sakit tu tetap ada.
2 minggu lepas, saya bagi Set Sendi dari shaklee Omega Guard dan Ostematrix pada abah. Time tu stok AJHT saya dah habis. So, saya bagi jelah Omega dan Ostematrix dulu pada Abah. Semalam, abah asyik cakap je, lutut dah tak sakit, dah boleh bangun senang, dah boleh jalan senang. Alhamdulillah... Happy dapat bantu parents sendiri..



  • Nak kongsi... (Allhamdulillah baru telefon mak kt kampung..
    mak cakap sejak makan AJHT dan tak tarik mengkarung 
    dan hehe..kalau tak memalam kalau sejuk sakit mesti kejang..kalau
    x tiap2 bulan gi ambil ubat doktor kt KPJ Taiping.. Seronok 
    dengar!!! Tq Shaklee.. Ni la Advanced joint health tablet..
    jom hadiahkan pada ibu bapa kita..mesti mereka amat
    memerlukannya!!!


assalammualaikum.....
im back with testimoni sendiri hihi...
sy jenis xtahan pada aircon.... klu tido pakai aircon...
esk mesti sakit lutut seharian...serius xtahan... sbb da takut... sy start amik set sendi  shaklee (JOINT HEALTH N OSTEMATRIX)..... joint health xhabis lg sebotol, osteamtrix mmg sy amalkn... seriusly...sakit lutut xde da....leganye hati da hilang... lutut nk pakai lame nie hihihi...best bkesan, xde mslh lg nk tido dlm aircon hih

Saturday, November 9, 2013

Pencuci dan Pelembut Fabrik Terbaik buat Anda Seisi Keluarga

sabun basuh terbaik

As Salam,
Waktu saya sedang menulis blog ini guruh tak henti-henti berbunyi tu petanda hujun nak turunkan.. biasa kalau time macam ni ada dekat rumah mesti dah kelang kabut mengangkat baju di ampaian… Yang berada di tempat keje pula mesti dalam hati berkata-kata “ hai.. habisla kain baju kat ampaian tu”  Tapi saya tak kisah pun cuaca tak mempengaruhi atau menjejaskan pakaian saya yang berada di ampaian pun.. KENAPA??
SEBAB saya ada PENYELAMAT..
Nak Tahu Siapa Hero saya ni MEMPERKENALKAN Get Clean Laundry dari Shaklee ianya sabun basuh pakaian TERBAIK pernah saya miliki


sabun basuh terbaik



KENAPA SAYA YAKIN SANGAT DENGAN SABUN BASUH PAKIAN DARI SHAKLEE NI..

  1. Pertamanya sebab ianya di rumus khas dari bahan-bahan semula jadi dan di jamin 100% selamat bukan sahaja pada penggunanya malah terhadap bumi juga
  2. Hasil cucian kelihatan putih, bersih, dan berbau harum, malah keharuman pakaian seolah-olah menghidu udara bersih dan nyaman
  3. Tidak meningalkan kesan  Bau Hapak tak kira cuaca ketika itu mendung atau hujan
  4. Selamat di gunakan utuk mencuci pakaian bayi kerana di perbuat dari bahan-bahan semula jadi tiada bahan-bahan bahaya
  5. Dan kini saya ingin bandingkan sabun basuh pakaian shaklee (Get Clean Laundry) VS sebuk pencuci pakaian di pasaran

Get Clean Laundry
Sabun Basuh Pakaian di Pasaran
100% Di rumus Khas dari bahan-bahan semula jadi
25% bahan-bahan dalam sabun basuh di perbuat dari alam semula jadi
TIADA mengandungi bahan bahaya seperti sabun basuh biasa  cth:- Triethanolamine, dodecylbenzenesulfonate, perengsa yang disenaraikan oleh EPA (Pertubuhan Pemuliharaan Alam Sekitar Amerika) sebagai bahan berbahaya.
ADA mengandungi bahan-bahan bahaya seperti
Triethanolamine, dodecylbenzenesulfonate, perengsa yang disenaraikan oleh EPA (Pertubuhan Pemuliharaan Alam Sekitar Amerika) sebagai bahan berbahaya.
Memelihara Alam sekitar
Memberi kesan buruk pada Alam sekitar
Kurang risiko Alahan/Alergic
Bahan-bahan bahaya tadi mampu memberi kesan buruk pada anggota hidung, kerongkong dan paru-paru seterusnya membawa kepada masalah batuk, asma atau sesak nafas. Kulit yang bersentuhan dengan sabun akan menjadi kering, gatal dan mengakibatkan masalah alergi kronik dan ruam.

100% Selamat utuk semua jenis pakaian terutama pakaian bayi
Tiada jaminan bahawa ianya sesuai utuk semua jenis pakaian terutama bayi


Biasa jika ada sabun basuh tak sah pulak jika tak letak pelembut pakaian kan.. ini penting untuk Melembutkan dan  mengurangkan kedutan pada pakaian jangan risau Shaklee pun ada  pelembut pakian ISTIMEWANYA

MEMPERKENALKAN Soft Fabric Concentrate


sabun basuh terbaik





Melembutkan Pakaian

Kepekatan Pelembut Fabrik (Soft Fabric Concentrated) yang berbau harum ini jauh lebih berkesan daripada produk lain dalam mengelakkan pakaian daripada berkedut atau melekat pada badan akibat kesan statik. Dengan rumusan kepekatan tinggi, ia bukan sahaja lebih menjimatkan malah anda dapat merasai perbezaannya dengan sentuhan.
  • Berkepekatan tinggi iaitu 32 auns berupaya melembutkan 64 cucian
  • Melembutkan, mengurangkan kedut dan mengawal
  • pelekat static dengan semulajadi
  • Mudah dibawa, dituang dan disimpan


Perbezaan Shaklee Dengan Pelembut Biasa di pasaran

Selamat

  • Hipoalergenik
  • Tanpa Klorin
  • Sesuai digunakan untuk semua fabrik yang boleh dibasuh
  • Tanpa bahan kimia berbahaya


Berkesan

  • Berkepekatan tinggi
  • 1 aun sudah memadai untuk cucian muatan sederhana
  • Keberkesanannya yang sama dalam semua jenis suhu, sama ada air sejuk atau panas
  • Menjadikan pakaian putih lebih putih dan pakaian berwarna lebeoh cerah berseri

Mesra Alam

  • Ramun Semulajadi yang mesra alam
  • Surfaktan bersifat biorosot
  • Tanpa fosfat, borat dan nitrat
  • Tanpa bahan perwarna
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

TESTIMONI


Setelah hampir 6 bulan menggunakan sabun basuh Shaklee ni.. (Get Clean Laundry ) Alhamdulillah saya berpuas hati dengan keberkesananya..membantu kurangkan allergic pada kulit (eczema) anak saya serta pakaiansentiasa berbau harum dan segar tiada lagi bau hapak

sabun basuh terbaik




Monday, November 4, 2013

Aduh Migrian Datang lagi



atasi sakit kepala/migrain dengan set migrain


Hari ni cuteummi pecah rekod.. sekali Dua entry cuteummi buat dalam satu hari n satu masa, baru Saiapkan entry pasal collagen powder sekarang nak share pulak pasal sakit kepala/migrian.Jom semua pembaca blog cuteummi, kita fahami dulu ape itu migraine dan cara-cara mengatasinya, rugi tak baca tau...

MIGRAINE TU APA YE..

Kalau dalam Bahasa mudah kita pangil “sakit kepala”. Ianya rasa sakit yang berdenyut-denyut dan berlarutan antara 4-72 jam sehingga seseorang itu tidak mampu melakukan pekerjaan rutin hariannya. Namun menurut kajian yg dibuat, migraine tidak mendatang kesan jangka panjang yang serius.

APA PENYEBAB MIGRAINE BOLEH TERJADI?

  1. masalah hormon ketika datang haid 
  2. suhu yang terlalu panas & sejuk
  3. cahaya terlalu terang @ silau
  4. bunyi terlalu bising
  5. masa rehat yang tidak mencukupi
  6. terlampau banyak berfikir


APAKAH TANDA-TANDA MIGRAINE?

  • Migraine biasanya menyebabkan rasa sakit kepala berdenyut-denyut (throbbing headache) pada sebelah kepala dan rasa loya. 
  • Namun ada juga sakit kepala di kedua-dua belah kepala. Individu yang berlainan mempunyai tanda2 penyakit migraine yg berlainan.
  • Pergerakan, cahaya, bunyi bising dan bau-bauan boleh memburukkan lagi migraine.
  • Kadang kala seseorang itu boleh merasakan aura, iaitu beliau dapat melihat bintik-bintik, gelombang cahaya atau pancaran2 cahaya di depan matanya. Tangan, bahu dan muka akan menjadi kebas. Ianya berlaku 30 min sebelum sakit kepala.

BAGAIMANA IANYA DIRAWAT ?

  • Migraine biasanya dirawat dgn ubat tahan sakit( boleh didapati di farmasi).
  • Namun jika ianya tidak berkesan, haruslah berjumpa dgn doktor untuk rawatan lanjut.
  • Migraine juga boleh dikurangkan dengan mengelakkan pengambilan cheese, coklat dan makanan yang mengandungi MSG.
Anda juga ada masalah Migraine? Kalau penat bergantung dengan ubat tahan sakit tu je.., apa kata cuba alternatif ini Set Migraine dari shaklee


ianya bukan sahaja membantu melegakan sakit kepala malah tiada kesan sampingan lain berbanding ubatan Migrain yang lain ianya di jamin selamat
Tak percaya supplement ini dapat membantu atasi masalah migrian 

JOM LIHAT TESTIMONI YANG TELAH MENCUBANYA:

Nak share testimony ayah saya yang selama ini menghidapi migraine dan telah mendapatkan rawatan di klinik swasta sudah hampir 7 tahun bergantung pada ubat tahan sakit setiap kali dtg migraine..akhirnya jururawat yang bertugas mengesahkan tidak sesuai lg ayah saya bergantung pd ubat tahan sakit kerana risiko pada buah pinggang dan ujian darah di ambil utk melihat keadaan buah pinggang kerana telah mengambil ubat tahan sakit selama 7thn. Alhamdulillah keputusan ujian darah Normal dan ayah tidak berani lagi bergantung pada ubat tahan sakit semata..sy telah mengesyorkan set Migraine ini dan ayah sy telah mencubanya dah hampir 7bln ayah mengamalkan supplement ini..ternyata berkesan menangani Migraine yang di hidapi slm  7thn dan x perlu risau lg kerana tiada kesan sampingan seperti ubat tahan sakit..

Berminat nak dapatkan Set Migraine ini sila hubungi / WhatsApp saya
Nur Hidayah
017-6769231

Sunday, November 3, 2013

Collagen Powder - Mengekalkan Keremajaan Anda (Anti-Penuaan)



Assalamualaikum
cuteummi punye entry hari ni nak promot collagen powder shaklee.. sape tak suka cantik and Klau boleh nak sentiasa muda gitu.. terutama bila usia makin meningkat betul tak..Macam mana kita perlu memastikan kulit wajah kita tak di makan usia. Terutama bila orang tanye solan paling sensetif, “ Berapa umur awak” orang yang bertanya tu sebenarnya dah ada jawapan dah.. Dia teka melalui pandagan wajah dahulu baru angota fizikal kita betul tak??  
Nak tak..bila orang teka umur kita lebih muda dari umur sebenar...'Of course' nak...ianya satu pujian dan rasa malu pun ada al-maklumla diri sendiri tau umur sebenar dah berapa..tu tak penting yang paling penting kulit sihat mencerminkan personality kita. Terutama yang sudah berumah tangga sudah semestinya ingin kekalkan saat-saat ketika mula-mula berkahwin dahulu, setiap kali Si Dia pulang kerja Si Dia pasti gembira melihat wajah Anda lebih cerah,gebu dan segar..tanpa perlu mekap membazir masa je..natural beauty is the baest Betul Tak!! tak plastik.. lagi Si Dia bertambah sayang So ape tunggu lagi jika berminat teruskan membaca entry saya ni sebab saya nak kasi selongkar rahsia hebat collagen powder yang boleh membuat Si Dia tak cari yang lain dah!!!

Sebagai anti-penuaan, menjadikan kulit lebih tegang,anjal semakin lembap,licin dan lembut


Kalau rasa was-was jom tengok pula kandungan di dalam collagen powder shaklee ni..


di jamin HALAL dan tiada sumber tiruan diperkaya dengan sumber semulajadi


RSS Collagen dari sisik ikan merah 

  •  Sisik ikan merah ialah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tingg dan pencemaran yang lebih kecil berbanding kolagen binatang yang lain.


Ekstrak Kerang-kerangan 

  • Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.


Elastin dari kolagen ikan 

  • Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.


Lactobasilus Acidophilus 

  • Sejenis bakteria baik yang membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semulajadi sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen


Ekstrak Pfaffia 

  • Pfaffia juga digelar sebagai Ginseng Brazil yang bila diganbungkan dengan enstrak biji benih Camellia Japonica, dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan mebuatkan kulit lembut, lembap dan rata.


Vitamin C dan Vitamin B 

  • Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen semulajadi yang melawan radikal bebas dan merosakkan kulit kita. Vitamin-Vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk mengahsilakan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel. 



Graf  Di Bawah Menunjukan Peratusan Keberkesanan Collagen Powder Shaklee Pada Pengguna

Ucapkan selamat tinggal kulit bermasalah jom miliki collagen shaklee sekarang


• Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
• Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
• Meningkat dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
• Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
• Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
• Meningkatkan keanjalan, ketegangan dan elastisiti sehingga 55%
• Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
• Meningkatkan keserian, tona dan warna kulit sehingga 50% 
• Mengurangkan garis-garis halus dan kedut-kedutan sehingga 18%


TESTIMONI


  • Rohaiza Nadzari Collagen Powder shaklee hebat, minum blh, wt masker blh..hasilnya mmg tebaik..jom try
  • Nordiana Jamil diana tuang terus je dlm mulut...takderlah hanyir mana...rsa lemak2 lak..sedap...cubalah 
    23 hrs · Like
  • Nordiana Jamil betul tu...mmg direka utk dalaman. dan klu nak bg lebih anjal dan efek lebih cepat, boleh buat maske


collagen powder shaklee



collagen powder shaklee


Saturday, October 19, 2013

TAK SELESANYA BILA ADA KEPUTIHAN

Assalamualaikum.Buat pembaca blog saya, hari ni saya nak kongsikan pula entry mengenai masalah yang biasa di hadapi oleh kaum hawa  iaitu masalah keputihan.Rasanya setiap perempuan yang dah matang akan mengalami masalah keputihan selain datang bulan..  jangan risau keputihan ni normal KENAPA sebab sesuatu yg semulajadi bagi perempuan ia sebenarnya proses perubahan hormon dan pembersihan yang mana sel sudah mati pada lubang faraj dikeluarkan. TETAPI jika sampai tahap ianya berbau atau di sertai dengan kegatalan, kesakitan, dan bertukar warna ia mungkin satu perkara yang perlu di bimbangkan.

masalah keputihan

Antara tanda-tanda lain masalah keputihan menjadi serius ialah:

  1. Bau busuk atau hanyir dari faraj
  2. pertukaran warna keputihan tadi menjadi cheezy,kehijauan atau kekuningan
  3. Kegatalan
  4. Kemerahan 
  5. Rasa bahang panas pada faraj
  6. Sembelit
  7. Senggugut
  8. Sakit Kepala
  9. Pendarahan yang langsung tak berkaitan dengan tempoh datang bulan
  10. keputihan tebal dari kebiasaanya
Jika anda mempunyai salah satu dari mana-mana simptom seperti di atas, Sila dapatkan rawatan dan berjumpa doktor untuk pemeriksan segera.

Bagi saya di sebabkan kita sering mengalami keputihan adalah menjadi tanggungjawab sendiri utk tidak mengundang masalah keputihan menjadi serius..

Untuk saya perlindungan yang di perlukan semasa datang keputihan  ialah dengan menjaga kebersihan dan kesihatan diri.. utk kebersihan semua mesti tahukan apa yg perlu dilakukan seperti memakai ‘pantiliner’ dan kekerapan menukarnya, guna pencuci  yang bersesuaian dgn pH vergina ketika membersih bahagian vergina, dan lebih istimewa saya mengamalkan supplement terbaik dari Shaklee khusus utuk wanita Alfalfa Complex..KENAPA Alfalfa sila teruskan bacaan anda untuk ketahui lebih lanjut tentang khasiat dan kelebihannya.


masalah keputihan





Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
•    Sumber semulajadi alfalfa.
•    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air
      sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

FAEDAH-FAEDAH ALFALFA
  • Kaya dengan klorofil.
  • Sekurang-kurangnya 4 kali ganda tinggi daripada sayuran-sayuran biasa.
  • Lebih kurang 1000g (1kg) daun-daun muda alfalfa hijau yang dipotong segar diperlukan untuk mengekstrak 2.5g klorofil bermutu tinggi.
  • Kandungan protein alfalfa ialah 18.9% berbanding dengan 16.5% dalam daging lembu,13.1% dalam telur dan 3.3% dalam susu.
  • Kandungan kalsium alfalfa pula ialah 14 kali ganda lebih daripada germa gandum dan 144 kali lebih daripada hati.
  • Dikenali sebagai tumbuhan beralkali di dunia dan kealkaliannya membantu meneutralkan asid toksik dalam sistem badan kita.

masalah kaputihan


Alfalfa Complex merupakan produk Shaklee yang sering di cadangkan bagi masalah keputihan. Di sebabkan sifatnya yang Anti Kulat ramai yang telah mencubanya dan merasai perbezaanya



masalah keputihan

masalah keputihan

masalah keputihan